LayerSlider[LayerSliderWP] Invalid shortcode

Home

Zmiany prawne RODO

  • 25 maja, 2018
  • admin
  • 0 Comments

Drogi Użytkowniku,

od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).

 

Chcemy Cię poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało od 25 maja 2018 roku.

Jakie dane mamy na myśli?

Dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Ciebie ze strony internetowej naszej firmy, w tym zapisywanych w plikach cookies.

Kto będzie administratorem danych?

Administratorem Twoich danych będzie: Infratel-Operator Infrastrukturalny Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, ul. Łąkowa 29, 90-554 Łódź; adres korespondencyjny: ul. S. Kuropatwińskiej 16, 95-100 Zgierz; kontakt w sprawie danych osobowych: iod@grupatechnitel.pl

Cel przetwarzania

  • marketing
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • pomiary statystyczne

Podstawa prawna przetwarzania

Marketing – dobrowolnie wyrażona zgoda, którą można w każdym czasie wycofać, przy czym nie wpływa to na wcześniejszą zgodność z prawem przetwarzania danych. Jednocześnie informujemy, że Twoje dane nie będą profilowane. (art. 6 ust. 1 lit a RODO)

Świadczenie usług drogą elektroniczną – niezbędność danych do świadczenia usług (art. 6 ust. 1 lit b RODO)

Pomiary statystyczne – uzasadniony interes administratora danych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Komu przekazujemy Twoje dane?

Zgodnie z obowiązującym prawem Twoje dane możemy przekazywać podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądy lub organy ścigania – ale tylko wtedy, gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną. Dodatkowo Twoje dane przekażemy podmiotom zewnętrznym wspierającym nasze systemy teleinformatyczne, ale wyłącznie na podstawie umów powierzenia przetwarzania danych oraz przy zapewnieniu przez te podmioty odpowiednich środków w celu ochrony danych.

Jakie masz prawa w stosunku do Twoich danych?

Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez Nas Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych;
  • prawo żądania sprostowania danych;
  • prawo do usunięcia danych;
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych;
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych;

Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

  • prawo do wycofania zgody w zakresie, w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych.

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem lub z Inspektorem ochrony danych.

Informacje o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Więcej informacji na stronie www urzędu.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Twoje dane osobowe przetwarzane na podstawie zgody będą przetwarzane do czasu cofnięcia przez Ciebie tej zgody.

W zakresie usług Twoje dane będą przetwarzane przez okres, w którym usługi te będą świadczone oraz, w uzasadnionych przypadkach, po zakończeniu ich świadczenia, jednak wyłącznie jeżeli jest dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń, W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji odpowiednich celów.

 

Pliki cookies

Informujemy, że używamy na naszych stronach internetowych technologii cookies (plików tekstowych).

Cookies to małe porcje informacji, zapisywane przez przeglądarkę. Cookie NIE ma żadnego wpływu na oprogramowanie ani sprzęt. Pliki cookies są kojarzone wyłącznie z przeglądarką konkretnego urządzenia, bez podawania imienia lub nazwiska użytkownika (użytkownik anonimowy). Są to informacje zapisywane przez serwer na urządzeniu użytkownika, które serwer może odczytać przy każdorazowym połączeniu się z urządzeniem użytkownika.

Jak zarządzać plikami cookies

Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookie, możesz zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla Uwierzytelniania, Bezpieczeństwa i Preferencji, utrudni korzystanie ze stron internetowych, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie z nich.

Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną jakość korzystania ze stron internetowych.

W tej witrynie stosujemy pliki cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, analiz, statystyk,, reklamy. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmian ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies i podobnych technologii. Więcej w Polityce prywatności oraz Polityce Cookies. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Share This Story

Categories

Comments